Periodiek kwaliteitsonderzoek Auditdienst Rijk

De beroepsregels voor overheidsauditors schrijven voor dat de Auditdienst Rijk periodiek extern moet worden getoetst op de naleving van de regels van de beroepsorganisaties  (NBA, NOREA en IIA/NL). Deze toetsing wordt gedaan door het Samenwerkingsverband Kwaliteitsonderzoek Overheidsauditors (KOA) namens de 3 beroepsorganisaties.

Periodiek kwaliteitsonderzoek Auditdienst Rijk over het jaar 2022
Beeld: ©Auditdienst Rijk

Het bestuur van KOA heeft de uitkomst van het kwaliteitsonderzoek Auditdienst Rijk over het jaar 2022 op 10 april 2024 opgeleverd. De managementreactie van de Auditdienst Rijk is in dit rapport opgenomen als bijlage 3.

Verbeterplan uitkomst kwaliteitsonderzoek 2022

De Auditdienst Rijk heeft een verbeterplan opgesteld naar aanleiding van de uitkomst van het periodiek kwaliteitsonderzoek Auditdienst Rijk over 2022. In dit plan beschrijven we wat de verbetermaatregelen zijn die we treffen naar aanleiding van de aanwijzing over 4400-opdrachten en hoe wij als Auditdienst Rijk opvolging geven aan de adviezen ter verbetering.

Heronderzoek

KOA zal binnen twaalf maanden na de datum van het uitbrengen van het eindrapport (10 april 2024) een heronderzoek bij de Auditdienst Rijk uitvoeren.