Summercourse 2023

Een meer zomers moment konden we niet treffen voor de kick-off van onze jaarlijkse Summercourse! De dag waar kennis delen en verbinden met elkaar centraal staat. Op deze dag namen we ook afscheid van onze algemene directeur Adrie Kerkvliet, die 1 oktober a.s. start als lid van de Raad voor de Rechtspraak. De inspirerende dag was onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Bart de Jongh, directeur Kennis en Ontwikkeling Auditdienst Rijk.

Summercourse 2023
Beeld: ©Auditdienst Rijk

Mystery guest

Adrie Kerkvliet sprak als ‘mystery guest’ nog een keer alle collega’s toe. Zijn belangrijkste boodschappen: bewaak je onafhankelijkheid, blijf scherp in je onderzoeken, leer van elkaar en verbind met elkaar, de opdrachtgever en de buitenwereld.
 

Managersdebat

Onze managers Daina Konter, Simon Heijnen, Eelke Buizer en Paul van Eersel debatteerden met elkaar over betekenis en uitvoering geven aan verbindend leiderschap, duurzaamheid en relevant blijven voor de toekomst. Vanuit de ‘boksring’ leidde collega Frank Schuiten het krachtige debat als onafhankelijke scheidsrechter.

Kwaliteit centraal

Agnes Koops-Aukes, voorzitter raad van bestuur PwC Nederland, vertelde over haar groeipad en de wijze waarop PwC werkt om kwaliteit altijd centraal te stellen. Dat betekent ook aandacht voor het aanpakken van mentale modellen.
 

Workshops en gesprekken over het nu en de toekomst

Collega’s namen deel aan verschillende inspiratiesessies en workshops over thema’s als duurzaamheid, ChatGPT & Responsible AI, de impact van IT-auditing en de toekomst van de accountancy. Sessies van collega’s voor collega’s. Ook was er een mooi gesprek tussen topambtenaren over het omgaan met de uitdagingen en actualiteiten van nu en tegelijk met de dag van morgen bezig zijn.
 
Dit gesprek van Mark (Roland) de Boer, plaatsvervangend secretaris-generaal bij BZK, Nanette van Schelven, directeur-generaal Douane, Maartje Plattel, directeur Financieel Economische Zaken bij OCW, Wouter Schilperoort, directeur Financieel Economische Zaken bij SZW, Angeline van Dijk Inspecteur-generaal Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en Marcelis Boereboom secretaris-generaal bij VWS werd begeleid door onze leidinggevenden Wendy Asbeek Brusse en Eelke Buizer.